Урач распавяла, як ўжываць імбір, каб ён быў карысны
Імбір умацоўвае імунітэт і абараняе ад інфекцый. Але ёсць некаторыя правілы па яго ўжыванни, паведамляе РІА Навіны.
Урач-тэрапеўт, дыетолаг, нутрыцыёлаг клінікі эстэтычнай медыцыны Seline Марыя Чарняева падкрэсліла, што ў расліне змяшчаецца шмат вітамінаў і карысных мікраэлементаў. Імбір-моцны антыаксідант, які валодае супрацьзапаленчымі ўласцівасцямі, паскарае абменныя працэсы і ў цэлым падтрымлівае агульны тонус арганізма.
– Імбір можна ўжываць у любым выглядзе, ён ўніверсальны. Але ў сухім ён даўжэй за ўсё захоўвае свае карысныя ўласцівасці. Можна выкарыстоўваць свежы корань імбіра, пераціраць, змешваць з мёдам, дабащляць у чай, рыхтаваць розныя напоі, настойкі, – параіла эксперт.
Імбір карысны і ў якасці прыправы. Марынаваць яго таксама можна.
– Марынаваны імбір добра прыжыўся ва ўсходняй кухні. Яго ўжываюць для змены смакавых адчуванняў. Плюс да ўсяго ў такім стане ён валодае антыбактэрыйным і супрацьпаразітарным дзеяннем ‒ патлумачыла Марыя Чарняева.
З імбіра таксама робяць цукеркі і цукаты, пры гэтым лекавыя ўласцівасці прадукту захоўваюцца. Спецыяліст падкрэсліла, што перадазіроўкі імбіра не бывае, але ўсё ж не варта ўжываць яго ў вялікай колькасці, лепш – не больш за 80-100 грамаў за адзін раз.
Падрыхтавана па матэрыялах сайта mogilevnews.by.